Državna Geodetska Uprava, Područni Ured Za Katastar Osijek - Đakovo

  • Verified
    Listing
Company name
Državna Geodetska Uprava, Područni Ured Za Katastar Osijek
Location
Vijenac kardinala A. Stepinca 10, 31400, Đakovo, Croatia
View Map
Contact number
+385 31 813 207
Working hours
  • Monday: 08:00 - 13:00
  • Tuesday: 08:00 - 13:00
  • Wednesday: 08:00 - 13:00
  • Thursday: 08:00 - 13:00
  • Friday: 08:00 - 13:00
  • Saturday: Closed
  • Sunday: Closed
E-mail address
Listed in categories
Location map
Company description
Državna geodetska uprava je državna upravna organizacija koja obavlja upravne i druge poslove koji se odnose na: geodetske i katastarske poslove, a posebice na izradu, obnovu i održavanje katastra nekretnina, informatizaciju katastra i geodetsko-prostornog sustava, topografsku izmjeru i izradu državnih karata, vođenje geodetske dokumentacije, vođenje statističkih podataka katastra nekretnina i infrastrukture, geodetsko-katastarske poslove za državnu granicu na kopnu, razvitak i primjenu tehnologije geodetske izmjere u znanosti, gospodarstvu i drugim djelatnostima u kojima se primjenjuju ili ostvaruju intervencije u prostoru. Poseban dio poslova iz nadležnosti Državne geodetske uprave čini briga o upravnim, stručnim, razvojnim i koordinacijskim poslovima Nacionalne  
Show more infrastrukture prostornih podataka (NIPP) te poslovi implementacije INSPIRE direktive. Državna geodetska uprava obavlja i druge poslove koji su joj stavljeni u nadležnost posebnim zakonom.
DGU poslove iz svoga djelokruga obavlja u Središnjem uredu u Zagrebu i područnim uredima za katastar. Područni uredi (20) poslove iz nadležnosti obavljaju u odjelima (95) i ispostavama (36) u skladu sa Zakonom o državnoj izmjeri i katastru nekretnina („Narodne novine“ br. 112/18, 39/22). Iznimno, na području Grada Zagreba upravne i stručne poslove koje obavljaju područni uredi za katastar, obavlja ured Grada Zagreba.

Svatko ima pravo u za to određeno vrijeme i pod nadzorom službenika DGU, odnosno ureda Grada Zagreba, obaviti uvid u podatke katastra nekretnina te iz njega dobiti izvode, ispise i preslike. Uvid u podatke katastra nekretnina može se ograničiti u opsegu koji zahtijevaju interesi unutarnje sigurnosti i obrane zemlje, odnosno zaštite osobnih podataka, a koji je određen posebnim propisima.

Reviews

0 Reviews
0.0
 
Write a Review
This company has no reviews. Be the first to share your experiences!

Questions & Answers

Have questions? Get answers from Državna Geodetska Uprava, Područni Ured Za Katastar Osijek or CroatiaYP users. Visitors haven’t asked any questions yet.

Verified Business

The accuracy of the company profile for Državna Geodetska Uprava, Područni Ured Za Katastar Osijek is validated by the company owner, representative, or directory administrator.
Registered with us in
Last update on

Similiar Page for Your Business?
Make sure everyone can find your business online. Create your dedicated company page on CroatiaYP - it's simply and easy!

List Your Business
BACK TO TOP