Končar Servis I Prodaja D.d - Rijeka

  • Verified
    Listing
Company name
Končar Servis I Prodaja D.d
Location
F. Račkoga 18, 51000, Rijeka, Croatia
Contact number
+385 51 374 519
Working hours
  • Monday: 07:00 - 15:00
  • Tuesday: 07:00 - 15:00
  • Wednesday: 07:00 - 15:00
  • Thursday: 07:00 - 15:00
  • Friday: 07:00 - 15:00
  • Saturday: Closed
  • Sunday: Closed
E-mail address
Listed in categories
Company description
Društvo Končar – Kućanski Aparati d.d. je nastalo udruživanjem društva Končar – Štednjaci d.o.o. i Končar – Mali kućanski aparati d.o.o. krajem 1998. godine. Sjedište Društva je u Zagrebu, Slavonska avenija 16.
Društvo Končar- Štednjaci se razvilo iz tvornice GORAN, koja je u svom osnovnom programu proizvodila štednjake na kruta goriva i ugostiteljsku opremu.
Tvornica GORAN se udružuje s tvornicom KONTAKT 1963. godine. Tada se usvaja proizvodnja u prvom redu uljnih peći i štednjaka, te električnih štednjaka i perilica rublja u suradnja s njemačkom tvrtkom AEG. U tom periodu dostignuta je proizvodnja od oko 150.000 komada aparata godišnje.
Društvo Končar – Mali kućanski aparati sa sjedištem u Samoboru razvilo se iz tvornice ELEKTRON, koja je proizvodila  
Show more električne vodogrijalice, glačala, usisače, kalorifere, pržila kruha i dr. Tvornica ELEKTRON se 1963. godine udružuje s tvornicom KONTAKT. Postojeća proizvodnja kućanskih aparata se povećava i osuvremenjuje, te se proširuje na kuhinjske friteze i parna glačala u suradnja s tvrtkom AEG. U tom razdoblju proizvodnja suhih električnih glačala je porasla na preko 100.000 komada godišnje.
Oba pogona poduzeća KONTAKT, koja su proizvodila kućanske aparate udružuju se s poduzećem Rade Končar 1970. godine. Nakon toga u oba ova pogona dolazi do značajnijeg usvajanja proizvodnje kućanskih aparata na osnovu vlastitog razvoja, posebno u dijelu proizvodnje malih kućanskih aparata i električnih vodogrijalica. Kooperacijom, te otkupom alata i opreme osvaja se proizvodnja električkih, elektroplinskih i plinskih štednjaka, suvremenih perilica rublja, a osuvremenjuje proizvodnja malih kućanskih aparata i vodogrijalica primjenom polimernih tvari vlastitog razvoja i prerade.

Reviews

0 Reviews
0.0
 
Write a Review
This company has no reviews. Be the first to share your experiences!

Questions & Answers

Have questions? Get answers from Končar Servis I Prodaja D.d or CroatiaYP users. Visitors haven’t asked any questions yet.

Verified Business

The accuracy of the company profile for Končar Servis I Prodaja D.d is validated by the company owner, representative, or directory administrator.
Last update on
Registered with us in

Similiar Page for Your Business?
Make sure everyone can find your business online. Create your dedicated company page on CroatiaYP - it's simply and easy!

List Your Business
BACK TO TOP